Schermafbeelding 2023 11 24 112124

Deelauto ook in Loo?

We leven in een tijd waarin duurzaamheid en gemeenschapszin steeds belangrijker worden. In ons prachtige dorp Loo zien we steeds meer de behoefte aan flexibele, milieuvriendelijke vervoersopties. Het openbaar vervoer is bij ons niet een praktische oplossing. Daarom willen wij peilen of er interesse is in het opzetten van een deelauto-initiatief in ons dorp.

Deelauto ook in Loo?

Een deelauto is een uitstekende manier om de kosten en milieubelasting van het bezitten van een auto te verminderen. Het biedt de vrijheid van een auto wanneer u die nodig hebt, zonder de zorgen van onderhoud, verzekering en parkeerproblemen. Dit initiatief zou niet alleen goed zijn voor ons milieu, maar het versterkt ook de banden binnen onze gemeenschap.

De gemeente Duiven is bereid om parkeerfaciliteiten te bieden. Echter, voor de realisatie van dit project is de medewerking van een marktpartij zoals MyWheels of Greenwheels noodzakelijk. Hoe groter de interesse en het aantal aanvragen, hoe sneller we een deelauto in ons  dorp kunnen realiseren. Dit systeem werkt op basis van betalen per gebruik, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. We zijn erg benieuwd naar uw mening over dit idee. Zou u interesse hebben in het gebruik van een deelauto? En zo ja, waar zou deze moeten komen te staan?

Heeft u suggesties over hoe we dit initiatief het beste kunnen organiseren? Uw feedback is cruciaal voor het succes van dit project. Deel uw gedachten en ideeën met ons via redactie@dorpsraadloo.nl. 

Het is ook mogelijk om meteen een vrijblijvende aanvraag in te dienen bij de twee partijen via de links hieronder (een minuutje werk). Bijvoorbeeld voor in de buurt van SV Loo (Loostraat 22a, 6924 AE). We horen het ook graag als jullie dat hebben gedaan, om een beeld te krijgen hoeveel animo er is voor deelauto's.

Samen kunnen we Loo nog mooier en duurzamer maken. Bedankt voor uw betrokkenheid en steun. 

Namens een bewoners initiatief en de dorpsraad.