DorpsRaad Kerstpuzzeltocht 2020

Dank voor alle positieve reacties die wij hebben ontvangen op de kerstacties van de dorpsraad: de kerstpuzzelwandeltocht, de kerstbomenacties en de kerststol die we aan alle bewoners van Loo hebben verstrekt.

DorpsRaad Kerstpuzzeltocht 2020

Maar liefst 10 buurten hebben een kerstboom versierd. En met ruim 100 deelnemers was ook de puzzelwandeltocht een succes. Wij kijken met veel plezier terug naar de diverse acties. 

Sponsoren: bedankt!

Voordat we de prijswinnaars bekendmaken, willen we langs deze weg eerst onze sponsoren bedanken. Ook dit jaar hadden we een grote dorpskerstboom van Loose grond voor bij het waterpunt (de draai). In voorgaande jaren hebben de families Verburgt (Robin) en Weijers (Rob) de bomen gesponsord. Deze keer bood Wies van Sadelhoff ondersteuning. Dankzij een mooie gift van Loomaten hebben we de kerstbomenactie en kerstpuzzelwandeltocht kunnen organiseren. Wery Hugen willen we bedanken voor het supersnel leveren van de 500 heerlijke kerststollen. En Harry IJzermans voor de twee mooie rebussen! Ten slotte willen we de gemeente Duiven bedanken voor haar jaarlijkse bijdrage. Daarvan hebben we mede de stollen kunnen kopen. 


Prijswinnaars

Dan de prijswinnaars. Zoals in een van de vorige nummers al aangekondigd hebben we drie prijswinnaars, namelijk de winnaar van de mooist versierde tuin (of huis), de buurt met de mooist versierde kerstboom en de winnaar van de puzzelwandeltocht. 


Kerstpuzzeltocht

Om met deze laatste te beginnen: er is één deelnemer die alle vragen goed heeft beantwoord. Benieuwd naar de antwoorden? De boom is 6,50 meter hoog (maar we hebben alles tussen de 6 en 7 meter goedgekeurd). Het eerste frisdrankmerk met een afbeelding van de kerstman is Coca-Cola. Deze heeft iedereen goed beantwoord. Het scheefste huis in de Eversstraat bleek ook vrij gemakkelijk te vinden; dit staat in de speeltuin. 

De volgende vraag was lastig: rendieren hebben echt een rode neus door de vele bloedvaten in hun neus. De twee zeer recent opgeknapte speeltuinen liggen op het schoolplein en aan ’t Grieth. Halverwege het Kerkpad lag het ontbrekende stukje van de rebus, iedereen heeft deze gevonden. In de kerk stond de kerststal. De cadeautjes die de drie wijzen hadden meegenomen, waren goud, wierook en mirre. Bij de schutterstent staat een bordje met de twee namen van de klompenpaden, namelijk Husloapad en Kandiapad. Het café in Loo waar voor en ook na de lockdown geen drank meer wordt geschonken, is Café de Prins. 

We hadden tot slot nog twee bonusvragen. De antwoorden daarop: onder een maretak mag je elkaar zoenen en begin 2020 zijn er acht parkeerplaatsen gerealiseerd bij SV Loo. 

De winnaar van de puzzelwandeltocht is…… Inge van Olderen. Gefeliciteerd Inge, de prijs ontvang je binnenkort!

Mooiste versieringen

Dan de mooist versierde tuin of het mooist versierde huis. Dit was een hele lastige. Veel huizen en tuinen kregen punten. In de Sint Antoniusstraat zaten een paar kanshebbers, net als het aan begin van het Kerkpad en de Husselarijstraat. De bollen bij het Valkenhof werden positief gewaardeerd, net als de met kerstmannen versierde heg aan de Binnenwei. Ook de versierde galerij aan de Binnenwei zag er leuk uit. Verder veel complimenten voor de Rijnstraat en Angeroyen. Leuk versierd, ook ’s avonds tijdens de tocht met kaarsjes op de opritten! Maar de meeste punten gingen naar de Hoflaan 9. Henny Thuss, van harte gefeliciteerd! De prijs wordt binnenkort bezorgd. 


Mooist versierde boom

Dan de mooist versierde kerstboom. Hieronder de score van alle tien bomen:

  1. Angeroyen/ hoek Cereslaan (230 punten). Zowel 's avonds als overdag zag deze er erg leuk uit, ook bijzonder origineel.
  2. Binnenwei (195 punten). Leuke lampjes en versiering.
  3. Sint Antoniusstraat (190 punten). Mooie kleuren. Vrolijke boom en goed hersteld nadat de boom was omgewaaid.
  4. Husselarijstraat/ Eversstraat (185 punten). Mooie piek en slingers. 
  5. Rijnstraat/ hoek Willem Tellstraat (175 punten). Leuke versiering.
  6. Husselarijstraat (173 punten). Grappige kerstman erbij geplaatst.
  7. Schuttersveld (167 punten). Origineel.
  8. Kerkpad/Sloetstraat (165 punten). Leuke persoonlijke teksten.
  9. Hoflaan (130 punten). Originele versiering, met verlichting erin was deze boom veel hoger geëindigd.
  10. Schutterstent (120 punten). Passende versiering, jammer dat de boom was omgewaaid en niet meer is hersteld.

Ook al heb je niet gewonnen, er is door iedereen hard gewerkt om er iets origineels van te maken. En zeker de kinderen verdienen veel complimenten voor de prachtige kerstversiering die zij alleen of samen met ouders of opa’s en oma’s hebben gemaakt. De meeste bomen hingen vol met mooie, zelfgemaakte creaties. 

Met de winnaar wordt binnenkort contact opgenomen. 

 De Dorpsraad wenst jullie allemaal een gezond en bruisend 2021 toe!