Loo-Quiz

Zoals kort geleden ook in de Dorpsstem stond zijn de mogelijkheden voor wat vertier in dit Corona tijdperk erg gering. Bijna alles is of wordt afgelast. Natuurlijk niet onlogisch maar wel heel spijtig!

Loo-Quiz

Als we Rutte en c.s. goed beluisterd hebben is zelfs onze Loo kermis in gevaar; zuur maar het is niet anders.

Ook de nodige activiteiten van Dorpsraad Loo zijn helaas afgelast of opgeschort.

We kunnen natuurlijk bij de pakken gaan neerzitten, maar het lijkt ons als Dorpsraad leuk om iets te organiseren wat nog wel mag en kan. Daar hebben we over gedacht en we hebben besloten om wat te gaan doen in de hoop dat velen, jong en oud (en allen daartussen) zullen meedoen en dat het wat vertier en reuring brengt in ons dorp.

De grote “Ons kent Ons” quiz.
De opzet is eenvoudig. Via de Dorpsstem en onze Facebookpagina publiceren we de komende 5 woensdagen (vanaf woensdag 6 mei) een lijst van vragen.
Door deze vragen te beantwoorden en de lijst te retourneren speelt u (gratis) mee en komt u in aanmerking voor mooie prijzen. U kunt de lijst kopiëren en geven aan personen die geen Facebook of
Dorpsstem hebben, zodat ook zij mee kunnen doen.
De vragen gaan voornamelijk over Loose dingen vanaf de roemruchte jaren 60 tot heden plus een stukje historie.
Loose dingen als: sport, verenigingen, Loose politiek, Loose openbare leven, muziek, Loose actualiteit, Loose historie en die goeie ouwe Loose tijd. Omdat, zoals een oud gezegde zegt: “één gek meer kan vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden” is het toegestaan en zelfs aan te raden om navraag te doen bij anderen. Bel gerust met familie, vrienden en kennissen om de goede antwoorden te bemachtigen.
Iedere Loose (oud)inwoner mag elke week één lijst in dienen.
Alleen de Dorpsraadcommissie die deze quiz regelt mag niet meedoen.
Deze commissie zorgt voor de vragen, de verwerking van de antwoorden, de publicaties, de toekenning van de prijzen en het oplossen van eventuele geschillen.
Er zal een weekklassement en een totaal klassement worden gemaakt.
We hebben weekprijzen en prijzen voor het eind klassement. Bij voldoende hebben we totaal maar liefst 21 prijzen, met een hoofdprijs van €100 voor de “beste Loo-kenner”. In geval van ex aequo
plaatsingen wordt het prijzenbedrag gedeeld.
Elke winnaar mag naast de eigen prijs een bedrag gelijk aan die prijs schenken aan een officiële Loose vereniging (die actief is voor heel Loo) aan een, van te voren, door de vereniging gesteld doel.
Hierbij nodigen we dergelijke Loose verenigingen dan ook uit om een concreet te ondersteunen doel in te sturen aan de Dorpsraad.
Ingevulde formulieren kunnen, binnen een week, worden teruggestuurd via:
• enkele, nog aan te geven, huisbrievenbussen
• email aan de Dorpsraad
• whats app met foto
• mocht dat allemaal niet lukken dan willen we het formulier ook ophalen na een telefoontje
Volgende week gaan we van start met de eerste serie vragen. Doe mee en zorg dat u er klaar voor
bent!
Groeten van Dorpsraad Loo en blijf gezond en scherp!