Nieuws van de DorpsRaad maart 2022

Nieuws van de DorpsRaad maart 2022

Tijdens de vergadering van 23 februari jl. heeft Jan Rasing het voorzitterschap van de dorpsraad overgedragen aan Marcel Janssen. We bedanken Jan voor zijn tomeloze inzet voor het dorp en zijn grote bijdrage aan de vele projecten en activiteiten. Te denken valt hierbij aan de A15, de windmolens, woningbouw, het dorpsplan en het paasvuur. Zoals Jan het zelf aangaf wordt het nu weer tijd voor wat anders. We wensen Jan en zijn gezin veel geluk en gezondheid toe.
• Om al onze activiteiten goed te kunnen blijven uitvoeren zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vind jij het leuk om nieuwe Looenaren te leren kennen, een actieve bijdrage te leveren aan onze verschillende activiteiten en mee te denken over de toekomst van ons mooie dorp ? Dit kan voor een tijdelijk project of activiteit zijn maar eventueel ook wat structureler als bestuurslid. Interesse? Meld je dan
vrijblijvend aan bij info@dorpsraadloo.nl of kom eens langs bij onze openbare vergaderingen in de Dorpsnoot (Loostraat 69B). Je kan dan ervaren wat we zoal doen en welke activiteiten eventueel bij jou zouden passen.
• Voor het beheer van onze website en social media zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om hier actief mee bezig te zijn en de activiteiten in het dorp onder de aandacht te brengen. Voor meer info of interesse stuur een berichtje naar info@dorpsraadloo.nl
• We hebben helaas moeten besluiten dat het Paasvuur geen haalbare activiteit meer is vanuit de dorpsraad. De strenge milieueisen met betrekking tot o.a. bodembescherming en afvoer van restafval brengen zulke hoge kosten met zich mee dat dit niet verantwoord kan worden gedragen vanuit de dorpsraad. Daarnaast zijn de weersomstandigheden een te groot (financieel) risico met als gevolg dat bij afgelasting al het snoeimateriaal alsnog dient te worden afgevoerd (situatie 2020) We zijn momenteel aan het nadenken over een passend alternatief voor volgend jaar. Goede ideeën hiervoor zijn uiteraard altijd welkom!
• Op 13 juni wordt op omroep Gelderland de TV-serie Ons Dorp uitgezonden waarbij de dorpsfilm van Loo 1960 zal worden getoond. De kijker wordt meegenomen naar het Loo van de jaren zestig van de vorige eeuw. Kijken dus!
• Er zal binnenkort een bord voor de haltetaxi worden geplaatst nabij de Hoflaan. De haltetaxi is een initiatief vanuit de gemeente Duiven waarbij er snel en flexibel vervoer kan worden geboden. Voor meer informatie: kijk op de website van RRReis.nl/haltetaxi, de 9292 app of bel 085-004 66 99.
• Op 25 mei 20.00 is er weer de jaarvergadering van de dorpsraad in de Dorpsnoot. Deze vergadering is openbaar en iedereen uit Loo kan hierbij aansluiten. Heb je goede ideeën voor het dorp, zaken die je wilt aankaarten of wil je gewoon geïnformeerd worden over de ontwikkelingen in en rondom ons dorp: wees welkom!
Voor meer info kijk op www.dorpsraadloo.nl