Nieuwsbrief februari

In deze nieuwsbrief het laatste nieuws. Eerdere nieuwberichten kunt u terug vinden bij de notulen.

Nieuwsbrief februari

NIEUWS VAN DE DORPSRAAD

Kiek uut Loo!

  • Ter ere van onze nieuwe website organiseren we dit jaar een fotowedstrijd waarbij elk kwartaal een winnaar zal worden gekozen. Een fotowedstrijd voor iedereen die mee wil doen om ons geliefde dorp in verschillende jaargetijden op de gevoelige plaat te zetten. De mooiste inzendingen krijgen een plekje op onze website en elk kwartaal ontvangt de inzending met de mooiste foto naast een eervolle vermelding ook nog eens een waardebon van 50 euro te besteden bij een lokale ondernemer.

Wil je meedingen naar het mooiste Kiekje uut Loo? Stuur dan vóór 31 maart jouw foto naar fotowedstrijd@dorpsraadloo.nl Uploaden via onze website kan ook, dat kun je doen op www.dorpsraadloo.nl Schrijf daarbij wat de foto voor jou zo bijzonder maakt. De dorpsraad zal de foto's anoniem beoordelen en roept na 31 maart de 1e winnaar uit. Je mag per persoon maximaal 3 foto's insturen. Veel kiekplezier!

Kids klompenpad in Loo

  • De dorpsraad is op zoek naar een groep enthousiaste vrijwilligers die een Kids Klomenpad willen ontwikkelen in het buitengebied van Loo. Een Kids Klompenpad is bedoeld voor kinderen en hun (groot)ouders en loopt door boerenland en natuurgebied. Het laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. Het verschil met de bestaande klompenpaden is dat de kidsroute enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen heeft en een stuk korter is (ca. 4 km). De route en invulling van het Kids Klompenpad is geheel te bepalen door de groep vrijwilligers. Daarnaast is het belangrijk dat het pad regelmatig onderhouden wordt.

Stichting landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft een budget beschikbaar gesteld om het pad te ontwikkelen en onderhouden. Ook kijken zij mee of de ideeën haalbaar zijn en voldoen aan de kwaliteitseisen en geven waar nodig advies. Er zijn al een aantal Kids Klompenpaden, waaronder het Wageningse Engpad, waar je ideeën op kan doen. Lijkt jou het leuk om hiermee aan de slag te gaan of wil je meer informatie over het project ? mail ons dan via info@dorpsraadloo.nl

 Verkeersveiligheid in Loo

  • Medio maart zal er een rondgang door ons dorp gemaakt worden met de verkeersdeskundige van de gemeente Duiven. Hierbij zal gekeken worden naar specifieke onveilige verkeerssituaties en mogelijke oplossingen. Heb jij ook een onveilige verkeerssituatie in Loo die aandacht behoeft ? Stuur dan voor 10 maart een mail naar info@dorpsraadloo.nl met de specifieke locatie en omschrijf het knelpunt en eventueel je oplossing hiervoor.