Activiteiten verslagen

Kerstpuzzeltocht 2023

We kunnen terugkijken op een geslaagde puzzelwandeltocht. Het weer zat mee en het aantal deelnemers dat zich had aangemeld oversteeg de 130. Een nieuw record.

De sfeer zat er goed in en in de buurten Angeroyen, Sint Antonius en Schuttersveld was door een aantal bewoners nog een leuke activiteit georganiseerd. De deelnemers werden bovendien tijdens de wandeling op verschillende plekken getrakteerd op wat lekkers. Ronald Peters had zijn garage er speciaal voor opgeruimd.

Het aantal versierde kerstbomen was dit jaar helaas wat lager, maar dank aan Binnenwei, Sint Antonius, Angeroyen en Schuttersveld dat jullie toch weer de moeite hebben genomen om er iets leuks van te maken. Het zag er mooi uit.

Kerstpaar

De afsluiting in Huis van Loo was bijzonder goed. Tonnie Willems zorgde voor mooie muziek en de catering in Huis van Loo was prima in orde. De warme hapjes werden goed ontvangen door de deelnemers.

Dank aan “kleur uw buurt” gemeente Duiven voor de gift en aangevuld met een bijdrage van de dorpsraad Loo hebben we er een leuk feestje van kunnen maken.

Tijdens de puzzeltocht moesten 13 woorden worden “ontdekt”. Vervolgens moesten deze woorden in de juiste volgorde worden gezet. Dat bleek toch wat lastiger dan gedacht. We hebben alle ingeleverde formulieren beoordeeld en er bleken 21 juiste oplossingen tussen te zitten. Een onafhankelijke jury heeft hieruit door loting een drietal winnaars gekozen. Deze zijn inmiddels geïnformeerd. Dank aan Harry IJzerman voor de rebus en de mooie illustraties.

Kerstpuzzeltocht 2022

Wat een opkomst! Het weer zat mee en de stemming zat er ook goed in. En leuk dat een aantal buurten wat extra's hadden georganiseerd  voor de deelnemers.

Als eerste willen wij onze dank uitspreken naar alle vrijwilligers die deze tocht mogelijk hebben gemaakt. De vaste bezetting vanuit de Dorpsraad heeft er weer wat leuks van gemaakt. Maar ook een aantal dorpsbewoners. En natuurlijk de buurten zelf niet te vergeten.  Iedereen die heeft meegeholpen om de buurtkerstbomen te versieren dank hiervoor! Er kan er maar één de winnaar zijn, maar dat wil niet zeggen dat de rest heeft stilgezeten. En dank aan de buurten die wat extra's hebben gedaan. Angeroyen had weer heerlijke chocomel en gluhwein en in de Sint Antoniusstraat werden zelfgebakken koekjes uitgedeeld. En konden kinderen een kerstboom op straat met stoepkrijt versieren. Ronald Peters tenslotte trakteerde op kerstbrood en op het Schuttersveld werden kerstmutsen uitgedeeld.

Een bijzondere dank ook aan Jolanda de Zeeuw van Actief Burgerschap in veband met de subsidie die wij vanuit "Kleur uw Buurt" hebben ontvangen. En Aaldering dank voor de kerstbomen.

De afsluiting van de kerstpuzzeltocht was in Huis van Loo. Dank voor de catering, het was goed geregeld en de muzikale omlijsting door onze eigen Tonny maakte het helemaal af.

Paasvuur 2016

Ook dit jaar was het op de zaterdag voor Pasen al weer een drukte van jewelste toen iedereen tussen 13.30u en 16.00u z’n snoeiafval naar de houtstapel kon brengen. Onder toeziend oog van Hans Walravens en Bennie Kampschreur was het een komen en gaan van aanhangers, tractoren en groter materieel die hun snoeiafval op deze manier mooi kwijt konden. Wilfred Segers Grondwerken,  de hoofd-sponsors, was druk in de weer met de grijper om zo een mooie en stevige houtberg te bouwen. Ook dit jaar hadden de grondeigenaren deze plek bij de Havezaete Loowaard weer beschikbaar gesteld voor dit mooie Dorps-evenement.

Eerste Paasdag om acht uur ’s avonds was het voor iedereen verzamelen op de Loodijk. Al om 19.00u liepen de eerste groepjes mensen over de dijk en de Husselarij naar het verzamelpunt. Vele kinderen hadden ook dit jaar weer mooie tekeningen gemaakt en toen de stoet om 20.00u richting de houtberg vertrok konden de kinderen onderweg naar verstopte eieren zoeken. Diegene die dit jaar een gouden ei vond, won de eer om het vuur te mogen ontsteken. 

Dit jaar was Lars Wilting de gelukkige! Met wat hulp van brandweerman-in-ruste Bennie Kampschreur kon iedereen zich al snel warmen aan een prachtige vuurzee.

Een en al werd muzikaal ondersteund door Loos Alarm en ook aan de inwendige mens was gedacht. Met dank aan “Jonkheer” Theet van Aalst was er dit jaar ook heerlijk Jonkheer bier!

Al met al was het weer een prachtige avond!!

Langs deze weg wordt iedereen die ook dit jaar weer belangenloos heeft geholpen, ontzettend bedankt voor zijn en haar inzet. 

In het bijzonder Hans en Bennie. Chapeau!!!

Voor de foto’s (met dank aan Christel van Doorn en René v.d. Peppel) klik hier.

Verslag LooRiders motor-toerrit 2015

Zaterdag 20 juni… de dag voor vaderdag…dus…. JAWEL……; de mannenharten van de LooRiders konden weer eens in de hoogste versnelling voor de jaarlijkse motortoer. Dit jaar was de eer aan Theo W. en Rob H. om ons een mooie route te presenteren.

Om 09.00u was het weer als vanouds verzamelen bij de Dorpsnoot, waar Bennie al klaar stond met dampende koffie en heerlijke cake. Langzaamaan druppelde iedereen binnen, na zich eerst even te hebben staan vergapen aan de nieuwe GS van Herman en de KAWA van Erik. Jan moest zich helaas verontschuldigen doordat zijn nukkige TDM die morgen de geest had gegeven. Waarschijnlijk hetzelfde probleem als de TDM van Theo W. in 2011… Misschien rijdt er volgend jaar dus weer een nieuwe GS mee, Jan….?

Na een korte briefing van Rob H. over de te rijden route konden we de stalen rossen beklimmen om op avontuur te gaan richting Doesburg. Een van de twee ploegen kreeg daar al ruzie met de Garmin en zo werd Doesburg al weer snel achter ons gelaten. Op pad richting Deventer langs Slagerij Walravens in Klarenbeek en langs Busloo. Bij Deventer aangekomen lag de dijk langs de IJssel klaar om door ons “genomen” te worden.

Langzaamaan kwam het doel in zicht. Het nieuwbouwproject Drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd te Dalfsen. Theo verzorgde de rondleiding en zo kwamen we meer te weten over de drinkwaterwinning in Oost-Nederland.

En praten over drinkwater maakt kennelijk hongerig want met knorrende magen snelden we naar Zaal Kappers om de motoren te stallen. Een notoire Disco uit een ver verleden, want bij het aanzien van onze motoren kreeg een oud-medewerker bijna tranen in z’n ogen. Vroeger stond het daar kennelijk op zaterdagavond vol met Kreidlers en Zundaps….

We lieten ons de soep, broodjes en pannenkoeken bij café Kappers goed smaken om zo weer klaar te zijn voor de middagrit richting Loo. Na een snelle pitstop bij het tankstation, waren de motoren er ook weer klaar voor en kon het gas erop. Boenderend door de Achterhoek vlogen de kilometers asfalt onder ons door. Tijdens de laatste koffiestop namen we afscheid van de collega’s van Theo en was het nog een klein stukje naar Loo.

Daar werden de stalen rossen gestald en konden we naar Theo voor de BBQ. Slagerij  Scholten had weer eens prima vlees geleverd en we lieten het ons goed smaken onder het genot van menig biertje. Flink wat sterke verhalen later, was het tijd om op huis aan te gaan.

We kunnen terugkijken op een ietwat frisse, maar verder perfect geslaagde dag. Theo en Rob worden bedankt voor hun inzet en Hans en Rob T. nemen het stokje over.

Tot volgend jaar (de dag voor vaderdag)!!

Hans van Doorn

Voor de foto’s: http://looriders.vandoornvijvertechniek.nl/photo-album-2015/

In Loo is iets te koop:

Afgelopen zondag, 17 mei was het dan zover. De ultieme poging om Loo eens even goed op de kaart te zetten. Alles met als doel de leefbaarheid te waarborgen. Niet dat dat nu al een probleem zou zijn, maar regeren is vooruit zien. Dus vergrijzing en krimp aanpakken voordat het een probleem wordt. Iedereen had zijn beste beentje voorgezet en om 1 uur was de aftrap. Een prachtige presentatie van alle verenigingen en de DorpsRaad was te vinden achter de schutterstent. Ook bedrijven als Segers Grondbewerking en kassenbedrijf Wilting waren van de partij. Bij de laatste konden verse frambozen en heerlijke honing worden gekocht.

Om de bezoekers van ’t Loo een goede indruk te geven, was er een rondleiding met de huifkar, die over de dijk, de husselarij en de Loostraat een rondje om het dorp maakte. Rene Hooijman was er als chauffeur maar weer druk mee. Het rondje gaf de bezoeker gelijk de kans om de te koop staande objecten eens te bekijken. Ook een bezoekje aan de kas van Frank en Ellen lag op de route. Ook zat het in de planning om Loo vanuit de lucht te bekijken, met een luchtballon aan een kabel. Helaas gooide de stevige wind roet in het eten en kon dit spektakel geen doorgang vinden.

Al met al kan worden teruggekeken op een mooie dag, waar heel Loo zich van z’n beste kant liet zien.

Voor de foto’s, klik hier

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door:

RABO-bank De Liemers, Bosman Rietbergen Makelaars, Vivare, Hendriks Hoveniers en de Loomaten.

Paasvuur 2015

Ook dit jaar was het al vroeg weer een drukte van jewelste toen iedereen tussen 1 en 4 z’n snoeiafval naar de houtstapel kon brengen. Onder toeziend oog van Rick en Ronald was het een komen en gaan van aanhangers, tractoren en groter materieel die hun snoeiafval op deze manier mooi kwijt konden. Wilfred Segers, een van de sponsors, was druk in de weer met de grijper om zo een mooie en stevige houtberg te bouwen.

Om half 8 ’s avonds was het verzamelen. Al om 7u liepen de eersten over de dijk en de Husselarij naar het verzamelpunt. Kinderen hadden tekeningen gemaakt voor de Paashazen Rick en Ronald en konden ook hun gezicht laten schminken.

Dit jaar was het de eer aan Hans Walravens als lid van verdienste en even na achten werd het paasvuur ontstoken. Dat was geen overbodige luxe, want de Noodwesten wind was aardig koud! Al snel kon iedereen zich warmen aan een prachtige vuurzee.

Een en al werd muzikaal ondersteund door Loos Alarm en ook aan de inwendige mens was gedacht. Tonnie en Lenie waren er maar weer druk mee!

Langs deze weg wordt iedereen die zich weer belangenloos heeft ingezet, ontzettend bedankt voor zijn en haar inzet. 

In het bijzonder Rick en Ronald. Chapeau!!!

Voor de foto’s klik hier.

Nieuwjaarsduik 1-1-2015 bij de LooWaard

Het begint inmiddels een traditie te worden. De Nieuwjaarsduik bij de LooWaard op de eerste dag van het Nieuwe Jaar. Maar nog nooit waren er zo veel deelnemers die het koude water kwamen trotseren. Van jong tot zeer oud, want er was zelfs een stoere deelneemster van 83(!) die de duik kwam wagen. Om een uur of 1 trok er een stoet van toeschouwers vanuit Loo, over de dijk naar de LooWaard om het spektakel te aanschouwen. Aanvankelijk scheen er een lekker zonnetje en leek het bij een graad of 5 nog aardig, maar de stevige wind maakte dat het toch flink koud aanvoelde. Om half 2 kwamen “de Plee Girls” (Edith en Gisela) in een losjes om hun Godinnen-lijven geknoopte badjas van de heuvel van de Havezate gedarteld. Nadat ze zich op het strand geinstalleerd hadden, opende Wilfred Segers het evenement. Hij heette eenieder van harte welkom en nadat hij de spelregels had uitgelegd, klonk het kanon en kon de eerste ploeg het koude water van de Rijn in rennen. Onder luid applaus zochten zij na terugkomst snel de handdoek op, want koud was het zeker! Het hoogtepunt was de oudste deelneemster ooit (83!), die ondersteund door haar kleinzoon, moeiteloos de kou trotseerde. Petje af!! Wat een bikkel!! Alles werd muzikaal omlijst door Excelsior en ook aan de inwendige mens was gedacht. 4 kramen met warme drank en soep maakten het evenement helemaal af. De DorpsRaad feliciteert de organisatie van de Nieuwjaarsduik, die kan terugkijken op een zeer geslaagde middag!!

Voor de foto’s klik hier

Loo zingt onder de kerstboom

In december van het afgelopen jaar heeft de Dorpsraad in samenwerking met het dameskoor Sancta Mariavoor het eerst "Loo zingt onder de kerstboom"georganiseerd. Ondanks de storm was er een mooie opkomst, er werden bekende kerstliedjes gezongen en tussendoor kon menbinnen even opwarmen onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk met een kerstkransje.Wat betreft de Dorpsraad is het zeker voor herhaling vatbaar.

Federatief kringconcours Willem Tell/Excelsior een succes! (9 juni 2013)

Het Federatief kringconcours werd zondag 9 juni gehouden als het hoogtepunt van de jubileumfestiviteiten van Willem Tell en Excelsior (90 jaar). Om 11.15 uur startte de marswedstrijd met zo'n 1000 schutters van vele verenigingen.

Het was een onvergetelijk spektakel. Na de marswedstrijd was er in en rond het schuttersgebouw van alles te beleven. Naast wedstrijden voor onder meer koningen, schutters, vendeliers, bielemannen, marketentsters en muzikanten was er veel ruimte voor gezelligheid.

Binnen zorgde topentertainer Robert Pouwels voor vertier. Buiten waren horeca-eilanden en een speelweide voor de kinderen ingericht. Kortom: een geslaagde dag voor iedereen !

Uit de Duivenpost 22 mei 2013:

Foto's Hemelvaarts fiets / wandeltocht Dorpsraad Loo 2013

De fiets/wandeltocht van de Dorpsraad loo op hemelvaartsdag was weer een groot succes !

De foto's zijn gemaakt door Jan Startman.

Paasvuur 1e paasdag !

Beste Looenaren,

Graag willen wij, als Dorpsraad Loo, iedereen van harte bedanken voor de bijdrage die hij of zij geleverd heeft om het Paasvuur weer tot een succes te maken. Het was weer een geweldige happening!

Dank voor het hout dat geleverd is, dank voor de mensen die toeschouwer waren, dank voor de kinderen die weer een prachtige lampionnenoptocht gevormd hebben, dank voor Excelsior voor de gezellige muzikale bijdrage en dank iedereen voor alle andere waardevolle hulp!

Zonder al deze enthousiaste inbreng konden we niks beginnen!!

Het vuur heeft prachtig gebrand en de A15 is mooi in vlammen opgegaan. Als dat toch eens waar zou zijn!!! In ieder geval hebben we als dorp ons standpunt in dezen weer duidelijk gemaakt.

De paashazen hebben weer vele mooie tekeningen voor de kleurwedstrijd in ontvangst mogen nemen (binnenkort volgt de uitslag hiervan).

Als er ideeën/suggesties zijn of anderzijds iets te melden is over dit paasvuur kunt U dit doen via 'n mailtje naar info@dorpsraadloo.nl

Mede namens de organisatie en de paashazen : TOT VOLGEND JAAR!

Klein stukje Loo in de optocht Westervoort: 3 februari 2013

Gezellige carnavalsavond in Loo: zaterdag 2 februari 2013

Koning 2012 :

Toertocht Looriders 2012

Zaterdag 9 juni was het weer zover ! De jaarlijkse tourrit werd verreden.

U kunt het verslag ook lezen via de site van de Looriders looriders.vandoornvijvertechniek.nl

Toertocht Looriders 3 juli 2011

Afgelopen zondag, 3 juli, was het weer zover. De Stoere Loo-Riders uit het stoere Loo zijn weer op toertocht geweest. Henk Neijenhuis en Erik van Haren hadden deze keer de organisatie op zich genomen. Om 09.30 uur werd er verzameld bij de Dorpsnoot en kon iedereen genieten van een verse bak leut van Bennie Peters die als gastheer al vroeg uit de veren was. Henk gaf een korte presentatie. Hierin bedankte hij de vorige organisatoren en besprak de details van de te volgen route. Ook werden de spelregels en veiligheidsaspecten besproken.

Hierna was het tijd om de stalen rossen te bestijgen. Met Henk voorop en Erik als bezemwagen vertrok de stoet richting de Loodijk. Na wat verbindingsroutes langs het Nationaal Park De Veluwezoom richting Hoederloo, Otterloo en de Harskamp kon het echt beginnen. Prachtige wegen vlogen onder de wielen van de motoren door. De rijstijlen van de individuele rijders werden om en om gefilmd door de HD motor-Cam van Henk. Bij Elspeet was het tijd voor de eerste stop en streken de Loo-Riders neer voor koffie. Omdat het ook al weer lunchtijd was werden de uitsmijters met spek, tosti's en appelpunten met slagroom al snel besteld. De Loo-Riders lieten het zich goed smaken en de eerste stoere verhalen gingen over tafel.

Bij aanvang van de tweede etappe viel gelijk het eerste slachtoffer.Theo wilde zijn TDM grommend weer op weg helpen, maar een oorverdovende stilte volgde bij de tweede startpoging. De al gestarte deelnemers keerden al snel terug en vonden Theo met Yamaha en een half gedemonteerd elektrisch systeem. Ondanks de hulp van wat omstanders, moest toch de ANWB er aan te pas komen. De accu van de TDM bleek overleden te zijn en de motor van Theo werd tijdelijk in het verdomhoekje van het restaurant werd gezet. Theo nam plaats achterop bij Rob en we konden weer op pad.

Langs Vierhouten en Oene gingen we plat door de bocht over de dijk richting Nijbroek. Na de mooie omgeving van Twello en Busloo, moest de dorst van de Kawa van Henk toch even gelest worden. Hierna kon de stoet weer verder, maar een naar stoplicht gooide al snel roet in het eten. Twee man verloren de aansluiting en misten vervolgens een afslag. Iedereen hield zich aan de afspraak en de stoet stond al snel gefaseerd stil. Henk gaf z'n Kawa even de sporen en bracht de groep al snel weer bij elkaar. Gezamenlijk ging de club weer over de Loodijk om de tocht te beëindigen bij het clubhuis van Henk.

Nadat iedereen zijn stalen ros naar de stal had gebracht konden we aan het bier en al snel werd de BBQ aangestoken. Tijdens het eten werd de dag nog even uitgebreid doorgenomen onder het genot van nog een biertje en konden de camerabeelden van Henk nog even bekeken worden. Al met al was het weer een prachtige dag. Henk en Erik worden bedankt voor hun geweldige inzet en Hans en Herman nemen het stokje over.

Eind mei 2012 is er weer een rit en geïnteresseerden kunnen zich tegen die tijd (of eerder) melden bij de organisatie: Hans van Doorn en Herman Hofs, mail naar : hans.vliegt@gmail.com of HHofs@pro-bit.nl

Hemelvaartfietstocht donderdag 2 juni 2011

Het was prachtig weer Hemelvaartsdag 2011, dus de jaarlijkse fietstocht van de Dorpsraad was weer een groot succes ! Er werd gestart om 9 en om 11 uur en er was een pauze ingelast op de lange tocht. Na afloop weer de bekende lekkere brunch, ditmaal zonder de bekende grote tent, maar met gezellige parasols en ballonnen.

Daarna een spannende roofvogelshow, waar veel te zien en te beleven was. Iedereen mocht meedoen ! Bedankt Dorpsraad Loo ! Het was een geslaagde dag !

De foto's zijn gemaakt door Jan Startman.

Boomaanplant door zustergemeente Gemünden am Main

Jumelagecomite Duiven-Gemünden heeft zondagmorgen 29 mei een vriendschapsboom aangeboden aan Loo. De boom, een Els, is geplant in de Binnenwei in het openbaar groen bij de wadi naast het huis van Jos Wilting.

Aanwezig bij de boomplant-ceremonie waren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Duiven, het jumelagecommite Duiven-Gemünden, en Looenaren. De delegatie uit Gemünden am Main had een blaaskapel meegenomen om het geheel op te luisteren.

De foto's zijn gemaakt door Jan Startman.

Paasvuur 2011

Het Paasvuur op 1e Paasdag is een groot succes geworden. Bijna 500 mensen waren er getuige van dat deze oude traditie in ere is hersteld. Vlak voor zonsondergang waren alle mensen verzameld op de dijk bij de Loowaard. Door de Dorpsraad Loo werden lampionnen uitgedeeld aan alle aanwezige kinderen en konden de kinderen hun kleurplaat voor de kleurwedstrijd inleveren bij 2 aanwezige Paashazen. Onder begeleiding van de 2 Paashazen werd iedereen in een lange optocht vanaf de dijk naar de vuurplaats geleid, dit alles onder muzikale begeleiding van Loos Alarm. Het vuur wat daarna hoog oplaaide, was in de omgeving van Loo goed te zien.

De organisatie van dit Paasvuur lag in handen van de Dorpsraad Loo, maar was niet mogelijk geweest zonder de bijdrage en hulp van de volgende mensen:
Wilfred Segers, Fokko Erhart, Ronald Peters, P.Moorlag, Rene Hooijman, Wienerberger, Christel van Doorn, Rijkswaterstaat, Bennie Kampschreur, Gemeente Duiven, Hent Meeuwsen, Brandweer, Bernhard van Groningen, Nachtelijke toezichthouders, André Kruis, Bernadetteschool, Familie van Aalst, Loos Alarm.

En natuurlijk alle mensen die ons aan snoeihout hebben geholpen of op een andere manier hun steentje hebben bijgedragen.

Wie zou ons volgend jaar willen meehelpen om weer net zo'n mooi (of nóg mooier) Paasvuur als dit jaar te maken? Graag een mailtje naar info@dorpsraadloo.nl of persoonlijk doorgeven aan een van de leden van de Dorpsraad mag natuurlijk ook.

Snertavond 2011

Zaterdag 29 januari is er weer een Snertavond georganiseerd door "de Dorpsraad Loo" in zaal Berentsen. Tijdens deze avond was er de mogelijkheid om kaarten met "Groeten uit Loo" te kopen, waar behoorlijk belangstelling voor was. Ongeveer 75 bezoekers waren aanwezig om te genieten, eerst van de koffie met sausijzenbroodje en daarna van de optredens van Truus Saat (accordeon) en Marco Wanders (begeleidend op de drums). Daarna was het de beurt aan Fun4All, een koor die verschillende goed in het gehoor liggende liederen ten gehore bracht. Daarna kwam Irma Vermeulen, een solozangeres met een iets moderner repertoir.

In de pauze kreeg iedereen snert met flinke worst aangeboden door zalencentrum Berentsen. Na de pauze nog eenmaal dezelfde artiesten en een nog iets swingender repetoir. Men kon genieten van lekkere hapjes die werden aangeboden om de feestvreugde nog wat wat te verhogen! De polonaise werd gelopen en de "Woonboot" kwam voorbij, waarbij nog even geroeid werd en sommige paren gingen ook over tot zeer beweeglijke dans. Al met al was het heel gezellig. Jammer alleen dat "Jetz Geht Loos" niet kon komen vanwege ziekte, we hebben ze gemist !

Wij hopen dat iedereen een leuke avond heeft gehad !

De Dorpsraad wil graag bedanken : de fa. JP Tamminga voor het drukwerk en zalencentrum Berentsen voor hun sponsoring!

Geslaagde dauwtrapfietstocht van de Dorpsraad

Ondanks het koude en bewolkte weer was er weer een grote groep dauwtrappers, die mee wilden doen aan de fietstocht van de Dorpsraad ! Elk jaar is er weer een grotere opkomst van enthousiaste fietsers. Er waren 2 routes uitgezet, een korte en een lange route. De lange route had ook nog een pauze. Na een leuke tocht langs onverwachte uitkijkjes, en een overtocht met de pont, was er weer de groen-witte tent en de opblaasglijbanen op het schoolplein van de Bernadetteschool. Hier kon men weer even bijkomen met een lekker kopje koffie, fris voor de kinderen en veel en lekker eten (elk jaar is er weer meer aanbod). Naast de soep, broodjes met kruidenboter, worstjes en spek en scrambled eggs, was er zelfs biologische runderragout en biologisch geteelde oesterzwamragout van de Middelwaard. De vrijwilligers van de Dorpsraad hadden zich weer goed uitgesloofd om het helemaal voor elkaar te krijgen. Er was ook weer gezellige muziek van accordionist Tonny Willems. Bedankt Dorpsraad !

Leuke hoedjes- en pettendag bij de dagbesteding in de Dorpsnoot

Onlangs werden er hoeden en petten gevraagd voor de themadag bij dagbesteding in de Dorpsnoot. Vele hoeden en petten werden gevonden en aangeleverd. Het werd een gezellige dag, samen met de kinderen van de Bernadetteschool. Ouderen en jongeren vouwden gezamenlijk mooie hoeden van kranten en konden het prima samen vinden. Een unieke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar !

Geslaagde Loose Aovond 2009

Op zaterdag 28 november was er weer Loose aovond van CV De Nathalzen. Er was een geweldig goede sfeer, met een hele nieuw jeugdgarde. Hoewel ze pas vanaf september hebben geoefend, hadden ze toch een leuke show ! Dat zal er volgend jaar helemaal geweldig uit zien. En wat te denken van het nieuwe mannenkoor van Loo. Ze hadden binnen de kortste keren de hele zaal aan het zingen met hun schuttersliederen. Natuurlijk ontbrak ook deze avond een stichtelijk woord niet. De Blote Poten Poaters uut 't Loo bleken hun parochie goed bestudeerd te hebben.

Na de nodige vermaningen konden we gesterkt en gezegend met het water van de pleeborstel aan de rest van de avond beginnen. Wi-j Doen Mee was er in geslaagd om Loo Boulevard naar Loo te brengen, omdat daar altied wel wat Loos is. Altijd weer interessant met welk opmerkelijk nieuws zij komen !

Natuurlijk werden de nieuwe prins en zijn prinses ook weer onthuld: Prins Paul de eerste en zijn Prinses Irma kwamen uit de fles. Vanuit de zaal kwam Johnny de Kinkelder hen als adjudant versterken. Hun leus voor volgend jaar: Met Paul en Johnny aan de top zetten we heel 't Loo op zijn kop !

De Gummiberen kwamen op aangepaste voertuigen met stoere leren jacks, alhoewel het babystoeltje wat minder stoer aandeed, maar ja, dat heb je als kersverse opa. Het was weer lachen geblazen ! De Natte durfde het deze avond aan om eens goed in de spiegel te kijken en liet ons op onnavolgbare wijze meegenieten van wat hij zag, hij moest er zelf ook erg om lachen. De Dreuge was weer eens op vakantie geweest, je zal maar bij zijn reisgezelschap zijn. Waar hij toch altijd boekt ? Kom volgend jaar ook naar het Schuttersgebouw en geniet mee van zijn reisverhalen en zijn rondje Loo.

Het was weer een geslaagde aovond van Carnavalsvereniging De Nathalzen !

Gezellige en muzikale Snert-Avond

Op vrijdagavond 20 november 2009 was er voor de eerste keer de Snert-Avond van de Dorpsraad, met ouderwets lekkere snert en roggebrood met spek, en gezellige muziek van o.a. Loos Alarm, De Iesselbrassers, de Jonges, Truus & Wenke en nog veel meer. Dit alles was te zien en te horen in zalencentrum Berentsen in Loo. Het was een leuke, gezellige en goedbezochte avond !.

Geweldig geslaagde hemelvaartdag-fietstocht in Loo (2009)

Voor het vierde jaar op rij organiseerde de dorpsraad van Loo een fietstocht op Hemelvaartsdag. De hemelvaartstocht is inmiddels een traditie en het deelnemersaantal groeit ieder jaar. Dit jaar deden er maar liefst 181 mensen mee.

Voor de echte fietsliefhebbers was er een tocht van ongeveer 40 km uitgezet. Deze prachtige fietstocht voerde door Groessen , Pannerden, Aerdt, Herwen, Elten, Tolkamer, afslag Millingen, via Kandea-dijk weer richting het plein van de Bernadetteschool.

Voor de iets minder "grote" fietsers was er een tocht van ongeveer 20 km. Hij voerde de deelnemers langs mooie stukken van Zevenaar en Oud-Zevenaar.

Voor iedereen stond er na afloop van de tocht (ongeveer 12 uur) een heerlijke brunch klaar, met eieren, spek, worstjes, soep en fruit.

De muziek werd verzorgd door accordionist Tonny Willems met een geweldig live optreden. Voor de kinderen was er een groot springkussen en een nieuwe attraktie van de fa. Weijers, een opblaasbare glijbaan, waar zeer gretig gebruik van werd gemaakt.

Verder werd er door een schapenboer voorgedaan hoe je schapen moest scheren en de kleintjes konden zich laten schminken door een paar dames die zich daarvoor beschikbaar hadden gesteld.

Kortom een heerlijk begin van Hemelvaartsdag en een traditie die wat ons betreft zeker in ere moet worden gehouden.

OPBOUW SPEELTUIN BINNENWEI

Begin 2008 verscheen de nog te realiseren speeltuin in de Binnenwei op de agenda van de Dorpsraad. De bewoners van de Binnenwei maakten kenbaar dat ze graag wilden meedenken in de vormgeving van de nieuwe speelplek in hun wijk. Dorpsraad en Gemeente hebben toen in overleg besloten dat er een zgn. "werkgroep" zou moeten komen. De vrijwilligers treuzelden niet met aanmelden. Werkgroep "De Brink" was snel operationeel. Na uitgebreid overleg in de werkgroep, en regelmatig contact met de Gemeente, kwam uiteindelijk een plan op tafel.

In de begroting was geen ruimte om alles door derden of de Gemeente te laten uitvoeren, dus hebben de Binnenwei-ers de handen zelf uit de mouwen gestoken.

Zaterdag 7 maart, om 9:00 uur stonden 20 a 30 bewoners klaar met schop en grondboor om zelf de speel-toestellen te plaatsen. Rond deze noeste werkers waren er nogeens een 5-tal vrijwilligers die de catering verzorgden. De broodjes en soep, aangeboden door de Dorpsraad, zijn met veel smaak genuttigd.

Minimaal de helft van de Binnenwei-bewoners was zaterdag aanwezig en heeft zijn/haar steentje bijgedragen, of toch minimaal interesse getoond voor het moois dat is gerealiseerd.

Verslag en foto's door Albert Putman

TOERTOCHT LOO-RIDERS 2008

Op zondag 31 augustus hebben 7 stoere Loose motorrijders (2 x Theo, Gerie, Stanley, Martin, Tim en Rob)en 1 stoere motorrijdster (Jose) een prachtige tocht gemaakt. Onder een heerlijk zonnetje en met heel veel goede zin, na een lekker bakje koffie, vertrokken we vanuit de Dorpsnoot. De route leidde naar Kleve, via de Ooypolder en Nijmegen langs de Waal naar Gorinchem. Vlak voor Ochten, op een prachtige plek langs het water, hebben we lekker geluncht. Vervolgens door richting Gorinchem, via Leerdam naar Wijk bij Duurstede. Daar op een terrasje in de zon, lekker dom over motorfietsen geouwehoerd. Conclusie was: de vraag is niet of maar wanneer de buikschuiver wordt ingewisseld voor een BMW. Voor sommige was deze conclusie wat moeilijker te accepteren dan voor anderen. Nadat de wielerronde door Nederland was gepasseerd, bestegen we onze bikes voor de laatste etappe naar Loo: totaal 275 km dijken gereden: fantastisch !

In Loo aan de Husselarijstraat is de dag afgesloten met een heerlijke barbecue. Tijdens de barbecue is de Looriders als club definitief gevormd. De Dorpsraad wordt bedankt voor het initiatief en de bijdrage, maar voortaan staan de Looriders op eigen benen. Tesamen met de aspirantleden van vorig jaar, die helaas verstek moesten laten gaan, hebben inmiddels een ledental van bijna 15.

De plannen zijn om iedere eerste zondag van september de jaarlijkse toertocht te houden. Tussendoor andere activiteiten, zoals een avond ouwehoeren over motoren, bij Henk in de schuur. Nadere informatie volgt.

Wil je ook bij de club, meld je dan aan: voorwaarde is dat je een motor hebt of achterop wilt zitten en je moet iets met Loo hebben.

Je kunt je melden bij:

* Rob Tutert:robenpetratutert@gmail.com, telefoon: 284809.

* Theo Peters: theo.peters@worldmail.nl, telefoon 264896.

HEMELVAARTSDAG 2008

Op 1 mei 2008 heeft de Dorpsraad Loo een safarifietstocht georganiseerd, waar zo'n 120 mensen uit Loo aan hebben deelgenomen. De start was vanaf het schoolplein van de Bernadetteschool, waarna men opsplitste in 2 groepen met een eigen route. Na een avontuurlijke kruipdoor-sluipdoor fietstocht, met een paar kleine ongelukjes (ja die fietspaaltjes staan ook zo onhandig midden op het fietspad !) met stops op de Middelwaard, (oesterzwamkwekerij), waar we heel vriendelijk ontvangen werden en een rondleiding kregen, het Horsterpark (koffie) en de Loowaard, waar we uitleg kregen over de renovaties, eindigde men weer op het schoolplein. Hier kon men na gedane arbeid genieten van oesterzwamsoep, gebakken eieren met spek en worst en gezellige muziek van de heer Willemse uit de Everstraat. De kinderen konden zich nog verder uitleven op het springkussen.